sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

MINDRE LOVES STOCKHOLM..



Terveiset maaliskuisesta Tukholmasta, aurinko paistoi tälläkin kertaa! Paikalliset uhmasivatkin takatalvea kevyellä kevätpukeutumisellaan. Pistäydyimme lahden takana työn takia jo helmikuun alussa, nyt vain lomailun & inspiroitumisen merkeissä. Muutama suosikkimme.. 


Greetings from Stockholm! Sunny but cold now in March. As the last time we were in the city.
In February it was because of work, this trip was a small vacation for us. A few of our favourites..


Garbo Interiors Östermalmilla uusii ilmettään ilahduttavan usein, piipahdamme täällä aina! Ranskalaista antiikkia, siihen saumattomasti yhdistyvää uutta tavaraa, maaleja, kasveja, ruukkuja, tekstiilejä... Vai mitä sanot tästä makuuhuonesopesta?


French antiques combined with other interesting items, photo by Mindre.

Garbo Interiors
Brahegatan 21
Monday-Friday 11 AM - 6 PM
Saturday 11 AM - 4 PM


Suosikki vuosien takaa: Old Touch. Tämä kauppa oli jo olemassa ennekuin "vintage" oli kaikkien huulilla. Omistaja Birgitta Gardner keskittyy vintagevaatteisiin, mutta muutakin hauskaa löytyy! Kaunokaipuuseen ja nostalgian nälkään..


Vintage clothing and small items from Old Touch, photo by Mindre.
Old Touch
Upplandsgatan 43
Monday-Friday 11 AM - 6 PM
Saturday 11 AM - 3 PM


Suosittelimme hiljattain näyttelyä Svenskt Tenn -liikkeessä. Mutta putiikki itsessään, sehän on instituutio vailla vertaa.. Täällä meitä inspiroivat ehkä enemmän kuosien rehevyys ja muutamat valaisimet, kuin lukemattomat yrityksen tuotteilla tehdyt hallitun hienostuneet sisustukset.. Teesalonki yläkerrassa on suosittu.


A divan bed upholstered in a linen fabric, Svenskt Tenn. Photo by Mindre.
Svenskt Tenn
Strandvägen
Monday - Friday 10 AM - 6.30 PM
Saturday 10 AM - 5 PM, Sunday 12 PM - 4 PM

Vasastaden on kiinnostava kaupunginosa. Kierrä erityisesti pikkupuodeissa Upplandsgatanilla: Domino Antikissa, Old Touchissa (katso ylempänä) ja Bacchus Antikissa, jossa muun muassa monien himoamia vanhoja ruotsalaisia kahvikuppisarjoja ..


Bacchus Antik, photo by Mindre for Deko. We made a vintage guide of Stockholm for the magazine a couple of years ago.
Bacchus Antik
Upplandsgatan 46


Söderissä, jonka tällä kertaa passasimme, on aina leppoisaa. Jos Söder on kiikarissasi, muista muun muassa pitkä, rantaviivan suuntainen Hornsgatan. Vintageinnostunut ei pety!


2 kommenttia:

  1. Mä kiertelen aina samoja paikkoja. Eli seuraavalla kerralla suunnistan tän teidän listan avulla. Tack !

    VastaaPoista
  2. Kiitos Minna! Tukholmassa ois niin paljon kaikkea; yksi päivä perillä vaan tuppaa olemaan ihan liian vähän. Mutta onneksi se on lähellä tuo kotikaupunkini vuosien takaa.. M

    VastaaPoista